Maďarský chlieb

250g múka Mix per pane

250ml vlažná voda

8g cukor

2g sol

5g sušené droždie

8g kačacia alebo bravčová masť

Vypracujeme hladké cesto. Cesto bude redšie,ako na klasický chlieb, ale nepridávajte múku! 

Formu vystelieme papierom na pečenie a vlejeme cesto do formy. Zapneme rúru na 40-50 stupňov a na spodok rúry vložíme vodu v miske. (horný-dolný ohrev nie ventilátor), cesto necháme kysnúť 45 minút. Potom rúru zapneme na 200 stupňov (chlieb iba narežeme a potrieme olejom,aby dostal tmavú kôru) . Ak teplota dosiahla 200 st. od tej doby pečieme 20 minút, potom znížime teplotu na 180 stupňov a ešte ďalších 20 minút pečieme. ( Treba sledovať, lebo nemáme rovnaké rúry, ten čas môže byť kratší alebo aj dlhší)