Veterníková torta

Cesto: 

mlieko 120 g (teraz som robila s ryžovým mliekom)

voda 120 g

maslo 120 g

cukor 10 g

sol 1 g

ryžová múka Nutrifree150 g

 

Vodu, mlieko, maslo, sol, cukor dáme zohriať , keď vrie pridáme múku , odstavíme z ohňa a miešame.

Robíme odpaĺované cesto. Necháme stáť cca 5 minút a po jednom primiešame vajcia , dokopy 5 ks.

Cesto rozdelíme, a dáme do vymastenej tortovej formy.

Pečieme pri 190C 15 minút, dvere neotvárame!!!

Plnka:

1Salko uvaríme ( 2 hodiny varíme konzervu vo vode )

a keď vychladlo primiešame 200g masla. Natrieme na korpus a na vrch dáme šlahačku, zakryjeme a buď poprášíme práškovým cukrom ,alebo spravíme karamelovu polevu.