Bryndzové pirohy

 

Na cesto:

500+200 g varené zemiaky v šupke

1 vajce

200g múka mix per pane ( alebo 100g Mix per pane+100g Fresca)

Sol

Plnka:

250g bryndza

200g varené zemiaky

Zmiešame bryndzu so zemiakmi.

 

Zemiaky uvaríme v šupkách a necháme ich vychladiť. Urobíme si cesto: Do misky dáme múku, na jemno nastrúhané zemiaky,  jedno vajce a štipku soli. Rukou spracujeme cesto, ktoré necháme chvíľku oddýchnuť.

Rozvaľkané cesto povykrajujeme kolieskom, alebo pohárom. Pri vaľkaní podsýpame múkou.

Naplníme plnkou a uzavrieme bud formou na pirohy alebo vidličkou spojíme okraje.

Dáme do vriacej slanej vody . Po chvíľke vyplávajú a potom ich ešte aspoň 3-4 minút povaríme.

Polejeme masťou vyškvarenou zo slaninky, na vrch dáme kyslú smotanu, slaninku a opekanú cibulku.