Chrumkavé kváskové bagetky

 

Moje dnešné chrumkavé kváskové bagetky

Takže recept: 
Ráno som zamiesila cesto: 2 PL kvásku, 300g múky a cca 230-250 ml vody. Nechala som pracovať robot 5 minút,aby cesto bolo dobre vypracovane. Potom som ho preložila do vyolejovanej misky a odložila som do chladničky ( treba zakryť).Večer, ked som išla spať cesto som trocha prepracovala v miske.
Na druhý deň ráno som cesto vybrala a pridala som 150g múky a 120ml vlažnej vody. Znova som zapla robot po 5 minutách som pridala sol a 1PL oleja (olivového). Sformovala som bagetky a dala na pekáč.zakryté som nechala kysnúť do poobedia ( aj 5-6 hodín treba).
Na spodok rúry som dala vodu do misky, zapla rúru . Bagetky som narezala a pokropila vodou. Piekla som cca 30 min.