Kváskové šišky

Kváskové šisky

 

Na rozkvas:

2Pl kvások

100 g múka Mix per pane

100g vlažná voda

Na cesto:

300ml vlažné mlieko

4 vaječný žltok

400g múka Mix per pane

3PL kryštálový cukor

60g roztopené maslo

2Pl rum

 

Najprv som urobila rozkvas, rozmiešala som kvások vo vode a pridala 100g múky. 

Cesto som nechala  prikryté na kuchynskej linke 3hodiny .

Po 3 hodinách som do rozkvasu pridala vlažné mlieko,vaječné žĺtka,
cukor a rum a vypracovala som hladké cesto (v kuch.robote cca
5minút),potom som pridala roztopené maslo a ďalších 5 minút som
miesila.
Vypracované cesto som preložila do vyolejovanej krabice, zatvorila a
nechala som ho 12hodin na kuchynskej linke.(robila som to večer, takže celú noc).

Ráno som cesto vyklopila na dosku, poprekladala (už som nemiesila),
povykrajovala a nechala som ďalšiu hodinu na doske. Po hodine som
ich vysmažila.
V hrnci musíte mať vela oleja, aby šišky plávali. Do hrnca dávame šišky
opačnou stranou.
Keď vložíme šišky do oleja, pečieme ich v zakrytom hrnci, keď pečieme
z druhej strany, hrniec je už odokrytý.