Lístkové cesto

 

Budeme potrebovať:
250g maslo
200g múka Nutrifree per Pasta Frolla
300gmúka  Nutrifree Mix per Fresca
2PL kryšt.cukor
1ČL soli
42g droždie
2 vaječné žltka
300ml studenej vody

Suché ingrediencie dáme do misky, pridáme všetko okrem masla a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na hodinu do chladničky.
Po hodine cesto rozvalkáme valkáme len na jednu stranu od seba do dlžky. Rozvaľkáme z neho štvorec väčší, ako je kocka masla, pretože maslo položíme na to rozvaľkané závinové cesto. Jednotlivé strany závinového cesta poprekladáme cez maslo (to maslo vlastne obalíme závinovým cestom). Potom cesto pozorne rozvaľkáme asi na pol cm hrúbky, preložíme na tretiny (zdola nahor, zhora nadol, zľava doprava, sprava doľava) - vznikne spolu 9 vrstiev. Zabalíme do fólie a dáme na 1/2 hodinu do chladničky.. Potom ho znova rozvaľkáme (snažíme sa tak, aby boli kraje rovnomerné, ), znova poprekladáme a necháme v chlade znova aspoň 30 min. Opakujeme to ešte dva razy. Cesto keď vybereme z chladničky na dosku dávame vždy tak, aby uzatvorená časť bola na ľavej strane a otvorená na pravej.

Potom cesto môžeme použiť ľubovolne.