Zemiakové pagáče

500g MiX per Pane,

210ml vlažné mlieko

250g acidko

1 PL kryštálový cukor

1čl soľ

1balíček sušené droždie

kačacia masť

varené zemiaky cca 4 -5kus vo velkosti vajíčok

POSTUP:

Vlažné mlieko, cukor a sušené droždie si zmiešame v miske, pridáme soľ, múku a ručne

vyhnieteme vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť 45minút. Po tejto dobe si cesto ešte

premiesime rukami a následne si ho rozdelíme na malé rovnaké časti cca 12ks. Každý

kúsok si zvlášť rozvaľkáme na tenko. Plytký tanier si potrieme kačacou mastou a

cesto si položíme na takto potretý tanier, vrch cesta si tiež potrieme mastou a na takto

natreté cesto opäť položíme ďalšie a tiež ho potrieme. Takto pokračujeme až kým

nebudeme mať všetky kúsky na sebe poukladané. Takto naukladané cesto odložíme na

40minút do chladničky. Po tejto dobe všetky pláty poukladané na sebe rozvaľkáme na

tenké cesto. Na vrch cesta nastrúhame  zemiaky uvarené v šupke a posolíme.

Potom cesto prekladáme,hornu tretinu cesta zhora nadol cez ktorú preložíme dolnú tretinu zdola nahor.Potom tretinu zprava  dolava a zlava do prava.

Cesto necháme odpočívať 15 minút.

Potom rozvalkáme a vykrajujeme pagáčiky.

Pečieme na 190 stupňoch 15-20 minút.