BRYNDZOVÉ KOLÁČE SO SLANINOU
Recept:
Kvások:
50g Mix per pane, 100ml vlažného mlieka, 1čl kryštálového cukru, 20g čerstvého droždia
Cesto:
kvások, 450g Mix per pane, 2PL psyllia vopred zamočeného do 200ml vody, 1 vajce, 1 čl soli (5g), 140 ml mlieka, 50g rozpustenej bravčovej masti
Bryndzová náplň:
250g bryndze + 100g kyslej smotany s obsahom tuku 16% spolu zmiešame, osoliť nieje potrebné, lebo aj slanina pustí soľ
Slanina : 200 -300g slaniny nakrájame na kocky a opečieme
Vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť, kým zdvojnásobí objem. Potom ho na pomúčenej podložke premiesime, rozvaľkáme na hrúbku asi 1cm, vykrojíme kruhy (moje mali priemer 11cm) a dnom pohára vytvoríme miesto na náplň. Dáme bryndzovú náplň a na ňu slaninu a necháme podkysnúť, kým sa nahreje rúra. Pred pečením okraje koláčov potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka. Dáme piecť na 180 stupňov, prvých 10 minút so záparou, potom ju vyberieme a dopečieme 15 -20 minút.
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame