CHLIEB S ĽANOVOU A PŠENOVOU MÚKOU
Recept:
Kvások: 50g Mix per pane integrale od Nutrifree, 100ml vlažnej vody, 1čl cukru, 30g čerstvého droždia
Cesto: kvások, 500g Mix per pane integrale, 70g ľanovej múky, 80g pšenovej múky, 2čl soli, 2PL psyllia vopred zamočeného v 200ml vody, 3PL semienok (chia, ľanové, sezamové), 420ml vody, 40g rozpustenej bravčovej masti
Cesto necháme vykysnúť, kým zdvojnásobí objem. Potom ho na pomúčenej podložke ešte premiesime, vytvarujeme chlieb a necháme ho podkysnúť, kým sa nahreje rúra. Potrieme ho vodou, narežeme a pečieme na 250 stupňoch 15 minút so záparou, následne teplotu znížime na 200, záparu vyberieme a dopečieme 40 minút.
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame