CVIKLOVÉ WAFFLE
Máte radi cviklu? Je to veľmi zdravá zelenina, bohatá hlavne na kyselinu listovú a draslík, ale obsahuje aj iné vitamíny, minerály a antioxidanty. Ja sa musím priznať, že cviklu konzumujem skôr v zaváranej podobe a surová mi až tak nechutí. Ale pre jej zdravé účinky som sa rozhodla jej konzumovať viac a skúsila som jej zemitú chuť zamaskovať a použila som ju do wafflí. Majú krásnu farbu, ale cviklu v nich cítiť len minimálne, takže pokus bol úspešný. A kedže sú to zdravšie waffle, tak som do nich použila prirodzene bezlepkové múky. Ja som si ich naplnila tvarohom, avokádom, paradajkou, poľným šalátom, pažítkou a posypala rôznymi orechami.
Recept na 7 - 8ks:
3 vajcia, 100g ryžovej múky (ja som použila značku Barbara z Bezlepkosvet ), 100g cirokovej múky, 70g pohánkovej múky, 200g kyslej smotany, 100g cvikloveho pyré ( z uvarenej a rozmixovanej cvikly), 50 ml mlieka, 130g najemno strúhaného syra, 1čl soli, 3PL oleja, 3 čl kypriaceho prášku do pečiva
Vyšľaháme vajcia, pridáme múky, kyslú smotanu, cviklové pyré, mlieko, soľ a prešľaháme, pridame strúhaný syr, nakoniec zapracujeme olej a kypriaci prášok do pečiva. Lyžicou dávame cesto na naolejované platne wafflovača, cca 3 - 4 lyžice cesta na 1 wafflu a pečieme 8 - 10 minút (čas závisí od výkonu wafflovača).
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame
