DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY
Recept na cca 5 -6 porcií:
Kvások: 100ml vlažného mlieka, 1čl kryštálového cukru, 50g Mix per pane od Nutrifree, 30g čerstvého droždia
Cesto: kvások, 450g Mix per pane, 1 vajce, 100 ml mlieka, 45g kryštálového cukru, 1ks vanilínového cukru, štipka soli, 1 PL rumu, 1,5PL psyllia + 150ml vody vopred zamočiť, 70ml oleja
Puding: 600ml mlieka + 1ks vanilkový puding v prášku + 2PL kryštálového cukru + 1vanilínový cukor uvaríme spolu na redší puding. Ak máte radi sladšie, dajte si viac cukru. Krém vystačí asi na 4 porcie, ale záleží aj, koľko krému si dáte.
Vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť, kým cesto zdvojnásobí objem. Na pomúčenej podložke urobíme tenšie valce, z ktorých odkrajujeme cca 2cm kúsky. Každý kúsok potrieme z každej strany olejom a ukladáme vedľa seba na naolejovaný plech. Necháme podkysnúť, kým sa nahreje rúra. Dáme piecť na 180 stupňov 10 minút so záparou, potom ju vyberieme a dopečieme do zlatista cca 15 minút. Ihneď po upečení potrieme vodou zmiešanou s trochou rumu. Podávame s vanilkovým pudingom.
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame