FIGOVÝ CHLEBÍK S ORECHAMI A MANDĽAMI
Recept (forma 27x13cm) :
3 vajcia, 100g trstinového cukru, 140g múky Mix per Dolci od Nutrifree, 100g ryžovej múky, 200 ml smotany na šľahanie s obsahom tuku 33%, 1 kypriaci prášok do pečiva, 1/2 čl sušenej citrónovej kôry, 40g sekaných orechov, 40g sekaných mandlí, 300g zrelých mäkkých fíg.
Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, pridáme obe múky, citrónovú kôru, polovicu smotany a prešľaháme, pridáme prášok do pečiva a druhú polovicu smotany a došľaháme. Vznikne hustejšie cesto. Figy zbavíme šupky a nakrájame. Zamiešame ich spolu s orechmi a mandľami do cesta. Cesto rozotrieme do formy na biskupský chlebík, ktorú sme si vystlali s papierom na pečenie a dáme piecť na 175 stupňov 50 - 55 minút (skontrolovať špajlou). Necháme ho úplne vychladnúť a až potom ho krájame, odporúčam použiť na krájanie zúbkový nôž, koláč sa tak menej mrví.
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame
