KAISERKY S CIROKOVOU MÚKOU
Ciroková múka patrí medzi prirodzene bezlepkové múky, je bohatá na antioxidanty, vitamíny skupiny B a minerály horčík, železo, draslík, mangán, selén, zinok.
Recept na 12ks:
Kvások : 50g Mix per pane integrale, 1 čl cukru, 30g čerstvého droždia, 100ml vlažnej vody
Cesto: 200g cirokovej múky, 450g Mix per pane integrale, 2PL psyllia + 200ml vody vopred zamočiť, 2 čl soli, 3PL semienok (ľanové, chia), 320ml vody, 40g roztopenej bravčovej masti
Cesto necháme vykysnúť, nieje veľmi lepivé, rozdelíme ho na 12ks, stačí len jemne pomúčiť pracovnú plochu, každý kus ešte ručne premiesime a vytvoríme žemlu. Otlačíme tvorítkom na kaiserky a necháme podkysnúť, kým sa nahreje rúra. Pred pečením kaiserky potrieme vodou.
Pečenie :10 minút na 250 stupňoch so záparou a potom 15 minút na 200 stupňoch bez zápary.
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame