KYSNUTÉ PROTEÍNOVÉ ŽEMLE
Ako je už uvedené v názve, sú bohaté na bielkoviny. Ako základ som do nich použila múku od Nutrifree, ale k nej som pridala 3 druhy múk, ktoré vynikajú vysokým obsahom bielkovín - konopnú, ľanovú a múku z červenej šošovice. A je v nich aj grécky jogurt, ktorý je tiež bohatý na bielkoviny. Keď som urobila cesto, mala som všelijaké dojmy, lebo som mala pocit, že robím fašírky a nie žemle. Dokonca aj po vytvarovaní žemlí na plechu vyzerali ako fašírky. Bola som rozhodnutá, že ich nedám na blog, ale rozmyslela som si to, veď možno Vy budete šikovnejší a podaria sa Vám z tohto cesta krajšie žemličky ako mne. A pre mňa je doležitá chuť a žemle sú chuťovo fajn, dominuje v nich chuť červenej šošovice a sú aj nadýchané. Takže ak chcete vo svojom stravovaní zvýšiť príjem proteínov aj prostredníctvom pečiva a máte radi červenú šošovicu, tak tieto žemle sú ideálnou voľbou.
