MRKVOVÝ CHLIEB
Zdravší chlebík s pridanou cirokovou a ovsenou múkou, ktorý je vďaka mrkve a jogurtu zvnútra vláčny a zvonka má chrumkavú kôrku. A nestvrdne minimálne 2 dni!
Recept:
Kvások: 50g Mix per pane integrale, 1čl cukru, 25g čerstvého droždia, 120ml vlažnej vody
Cesto: kvások, 350g Mix per pane integrale, 100g bezlepkovej ovsenej múky, 100g cirokovej múky, 1,5 PL psyllia + 150ml vody vopred zamočiť, 250g mrkvy (ošúpať, uvariť a rozmixovať na pyré, malo by ho byť cca 185 -190g), 2 čl soli, 230g bieleho jogurtu (obsah tuku 3,5%), 3 PL semienok (slnečnicové, chia, ľanové), 5 PL oleja
Pečenie: 15 minút so záparou na 220 stupňoch, potom vybrať záparu, teplotu znížiť na 200 a dopiecť 45 minút.
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame