PREPRAVA NAD 20€ ZADARMO

Naan

Indický plochý chlieb, ktorý sa v Indii pečie v peci v tvare valca nazvanej tandoor. Je to typ chlebovej placky, akú poznáme pod názvom pita chlieb či arabský chlieb, odlišuje sa však zložením cesta a aj tvarom - do naanu sa pridáva biely jogurt, maslo a semienka černušky siatej a originál Naan by mal mať tvar slzy. Kým arabský chlieb sa väčšinou konzumuje plnený, indický býva skôr ako príloha k jedlu a po opečení sa potiera rozpusteným maslom.

 
Recept na 5ks:
Kvások: 50g Mix per pane, 1čl cukru, 15g čerstvého droždia, 100ml vlažnej vody
Cesto: kvások, 300g Mix per pane, 1 čl kypriaceho prášku do pečiva, 1PL psyllium +100ml vody vopred zamočiť, 1čl soli, 1 čl černušky siatej (nemusí byť),110g bieleho jogurtu, 30ml vody, 30g roztopeného masla
 
Zo surovín vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť do zdvojnásobenia objemu. Cesto rozdelíme na 5ks, ktoré necháme podkysnúť cca 15minút. Každý kus vyvaľkáme na tenkú placku alebo ak chcete originál, vytvorte si tvar slzy. Opäť necháme podkysnúť. Pečieme nasucho z oboch strán na rozpálenej panvici. Po upečení potrieme rozpusteným maslom, do ktorého sa zamieša mletý koriander alebo pretlačený cesnak.
 
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame