PREPRAVA NAD 20€ ZADARMO

NUTELLOVÉ ROHLÍKY Z ČOKOLÁDOVÉHO CESTA

Vytvorila som trošku zdravšiu verziu kysnutého cesta, ktoré je sladené trstinovým cukrom, namiesto kakaa som použila karob a ako tuk som použila kokosový olej. Nelepí veľmi, takže sa s ním aj dobre robí.  Ak ste milovníkom Nutelly a čokolády, tak si túto mňamku určite upečte, je síce sladšia, ale je výborná.

 
Recept: 
Kvások: 50g Mix per pane, 1čl cukru, 100ml vlažného mlieka, 20g čerstvého droždia
Cesto: kvások, 450g Mix per pane, 100g trstinového cukru, 100g čokolády s obsahom kakaa 85% (roztopiť nad parou a nechať vychladnúť), 30g karobu, 2PL psyllia vopred zamočeného do 200ml vody, 1 vajce, 120ml mlieka na doliatie, 90ml rozpusteného a vychladnutého kokosového oleja
Náplň: Nutella
 
Zmiešame kvások, napučané psyllium, cukor, múku, kakao, vajce, mlieko a začneme miesiť cesto, neskôr postupne prilievame vychladnutú čokoládu a ako posledný pridáme olej. Cesto necháme vykysnúť, rozdelíme ho na 2 časti a každú z nich na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme do kruhu priemeru cca 35 cm a rozrežeme na 8 trojuholníkov. Na každý kus dáme Nutellu a zrolujeme do tvaru rohlíka. Na plech ukladáme spojom dole. Necháme podkysnúť, kým sa nahreje rúra, pred pečením môžeme potrieť mliekom, aby sme zotreli prebytočnú múku a pečieme na 180 stupňoch prvých 10 minút so záparou, potom ju vyberieme a dopečieme cca 10 až 13 minút. Po upečení sú aj trošku akoby chrumkavé.
 
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame