ODPAĽOVANÉ REZY S PUDINGOVÝM KRÉMOM A JAHODAMI
Odpaľované cesto som robila po prvý krát vo svojom živote, obávala som sa ho a preto som sa mu dlho vyhýbala. Našťastie sa mi vydarilo a som veľmi rada, lebo do budúcna z neho možno ešte niečo upečiem. Ak máte radi zákusky z odpaľovaného cesta, vyskúšajte aj tieto pudingové rezy s jahodami. Sú výborné, aj keď, mne by sa tam k tým jahodám asi viac hodil krém s mascarpone, tak prípadne môžete skúsiť aj takú verziu.
Recept:
Odpaľované cesto na 2 korpusy: 220g Mix per dolci od Nutrifree, 400ml vody, 160g masla, štipka soli, 8 vajec strednej veľkosti. Do väčšieho hrnca dáme maslo, vodu, soľ, necháme zovrieť, nasypeme múku a metličkou zamiešame. Potom už vareškou miešame na miernom ohni, až kým sa cesto nezačne odlepovať od hrnca, na dne hrnca ostane biely povlak. Cesto sa bude trochu drobiť. Odstavíme, necháme troška vychladnúť asi 10 minút a do ešte teplého cesta postupne po jednom zašľahávame vajcia. Vznikne lepivé cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Každú časť rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie na rozmer 30 x 30cm, okolo cesta dáme nastaviteľnú formu - necháme 2 cm voľné z každej strany (ja som to neurobila a cesto nemohlo rásť do šírky, tak išlo veľmi do výšky). Pečieme na 200 stupňoch 10 minút, potom znížime na 180 stupňov a dopečieme cca 30 minút. Celý čas neotvárať rúru počas pečenia !
Krém : 600ml mlieka + 2ks karamelového alebo vanilkového pudingového prášku + 100g kryštálového cukru uvaríme na puding. Prikryjeme ho potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. 200g masla vyšľaháme a postupne do neho zašľahávame puding a vyšľaháme na hladký krém.
Vrchný korpus necháme vychladnúť. Spodný korpus, kým je ešte teplý trošku cez utierku poutláčame, aby sme zmiernili hrboly a až potom ho necháme vychladnúť. Po vychladnutí naň rozotrieme polovicu krému. Na krém naukladáme nakrájané jahody, na ne rozotrieme zvyšný krém, zakryjeme hornou časťou korpusu a dáme stuhnúť do chladničky.
Pozn: ja som urobila len 1 korpus a chcela som ho prerezat na 2 časti a tak naplniť, ale neodporúčam to, je tenký a nedá sa pekne prekrojiť a láme sa. Ak je vcelku, tak pekne drží pokope, takže odporúčam urobiť 2 korpusy, ako som napísala do receptu, aj za cenu, že sú hrubšie.
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame