PREPRAVA NAD 20€ ZADARMO

PANETTONE

Recept: 
 
Kvások: 100ml vlažného mlieka, 1PL kryštálového cukru, 50g Mix per pane, 16-18g čerstvého droždia
1.cesto: kvások, 350g Mix per pane, 100g kryštálového cukru, štipka soli, 1vanilínový cukor, 2čl xantánovej gumy (8-9g), 1čl sušenej pomarančovej kôry, 1PL psyllia +100ml vody vopred zamočiť, 140-150ml mlieka, 1 vajce, 2 žĺtky
 
2.cesto: 1.cesto, 1PL medu, 50g roztopeného masla, 100g hrozienok, 100g kandizovaného ovocia, 5PL rumu
 
Zo surovín na 1.cesto vymiesime cesto a necháme ho kysnúť 12h. Po 11h kysnutia namočíme hrozienka a kandizované ovocie do rumu. Necháme ich namočené 1h a potom ich pridáme spolu s ostatnými surovinami do cesta a urobíme 2.cesto. Cesto preložíme do 1 väčšej formy na Panettone alebo 2 menších a necháme kysnúť ďalšie 3 až 4h, objem by sa mal strojnásobiť. Potom ho dáme piecť na spodnú úroveň rúry na teplotu 180stupňov cca na 45 minút (pri menších Panettone je doba pečenia kratšia). Po upečení Panettone prepichneme v spodnej časti ihlicami, otočíme ho dnom hore a takto ho o niečo zavesíme a necháme až do vychladnutia pri izbovej teplote.
 
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame