PARENÉ BUCHTY
Recept:
Kvások: 50g Mix per pane, 1 čl kryštálového cukru, 100ml vlažného mlieka, 15g čerstvého droždia
Cesto: kvások, 310g múky Mix per pane, 125ml vlažného mlieka, 1 čl soli, 2 čl kryštálového cukru, 1 vajce
Vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť, kým cesto zdvojnásobí objem. Potom ho na pomúčenej podložke vyvaľkáme asi na hrúbku 0,5cm. Nakrájame na štvorce a do stredu každého štvorca dáme slivkový lekvár či nutellu. Rohy štvorcov spojíme a vytvarujeme buchty. Necháme podkysnúť cca 10 minút, buchty potrieme olejom a paríme na nízkom stupni 25 minút.
Sú plnené nutellou, posypané kakaom a poliate roztopeným maslom...
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame