PIZZA SO SALÁMOU, NIVOU A ŠPENÁTOM
V poslednom období som robila pizzu z tmavého cesta, tentokrát som takmer po roku urobila klasiku z bieleho cesta a využila som kysnutie cesta v chladničke. So schladeným cestom sa lepšie pracuje, lepí sa len minimálne.
Recept na cesto na 2 pizze:
Kvások : 50g Mix per pane, 10g čerstvé droždie, 1/2čl cukru, 100ml vody
Cesto : kvások, 310g Mix per pane, 1 PL psyllium +100ml vody vopred namočiť, 1 čl soli, 120ml vody na doliatie, 2PL oleja
S prípravou začíname večer, vymiesime cesto a dáme ho kysnúť do chladničky na noc. Na druhý deň cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme do kruhu, potrieme paradajkovým základom (ja si ho zvyknem dochutiť bazalkou a oreganom, tentokrát som pridala aj cesnak), posypeme strúhaným syrom, obložíme salámou, špenátom a nivou. Necháme podkysnúť, kým sa nahreje rúra a dáme piecť na 250 stupňov.
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame