PREPRAVA NAD 20€ ZADARMO

Pumpkin pie

Recept (priemer formy 29cm):
Cesto: 250g Mix per pane (ešte lepšia je Mix per Pasta Frolla od Nutrifree), 150g masla, 130g kyslej smotany s obsahom tuku 16%, 1 vajce , štipka soli, 35g práškového cukru, 1 čl xantánovej gumy (3g), 1čl sušenej pomarančovej kôry. Suroviny spolu zmiešame, vznikne veľmi lepivé cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a dáme schladiť do chladničky na pár hodín. 
 
Tekvicová náplň: 800g maslovej tekvice alebo hokaida ošúpeme, vydlabeme, nakrájame na kúsky a dáme piecť do rúry na 180stupňov na cca 30 minút. Po vychladnutí rozmixujeme na pyré, malo by ho byť cca 400g. Pridáme 3 vajcia, 100g kryštálového cukru, 2čl mletej škorice, 1/2čl sušeného zázvoru, 1/2čl mletého muškátového orieška, 1/2čl mletého klinčeku, 200ml smotany na šľahanie a chvíľu spolu povaríme, aby sa rozpustil cukor, prepojili chute a náplň trošku zhustne. 
 
Cesto vyvaľkáme do kruhu a vystelieme ním dno, aj boky formy na pečenie. Na cesto vylejeme ešte teplú tekvicovú náplň a dáme piecť na 180 stupňov na cca 30 - 35 minút (pozor na príliš dlhé pečenie, vtedy praskne plnka). Ak chcete mať aj spodok cesta chrumkavý, tak je potrebné cesto predpiecť bez tekvicovej náplne (dať naň papier na pečenie a fazuľu ako záťaž a takto piecť 15 minút, odstrániť fazuľu s papierom na pečenie, dať tekvicovú náplň a koláč dopiecť).
Koláč necháme vychladnúť a podávame so šľahačkou alebo ho šľahačkou ozdobíme.
 
Podľa tohto receptu je Pumpkin pie skôr nižší, ak ho chcete mať vyšší, treba urobiť 1,5 až 2 násobok tekvicovej náplne.
 
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame