QUICHE S TVAROHOM, NIVOU A ŠPENÁTOM
Recept (priemer formy 29cm):
Cesto: 200g múky Mix per pasta frolla od Nutrifree, 100g kyslej smotany 16% obsah tuku, 120g masla izbovej teploty, 1/4čl soli, 1 vajce, 1 čl xantánová guma (3g). Zmiešame suroviny na cesto, cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme schladiť do chladničky na 3-4h (alebo aj cez noc a na druhý deň ho vyberieme pol hodinu pred použitím).
Náplň: 250g jemného tvarohu, 100g kyslej smotany, 125g baby špenátu, 1 cibuľa, 2 veľké strúčiky cesnaku, 3 vajcia, 120g nivy, 150g strúhaného syra, pažítka, petržlenová vňať/kôpor, štipka muškátového orieška, 1/4čl soli. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, potom pridáme špenát a necháme ho spariť, prebytočnú vodu necháme odpariť a necháme vychladnúť. Vajcia vymiešame s tvarohom, smotanou, pomrvenou nivou, strúhaným syrom, soľou, koreninami a nasekanými bylinkami. Pridáme špenátovú zmes a dobre premiešame.
Cesto vyvaľkáme do kruhu a prenesieme ho do maslom vymastenej okrúhlej formy na pečenie a vytvoríme aj vyvýšené okraje. Dáme ho do rúry predpiecť na 15 minút na 200 stupňov (cesto sa stiahne). Do predpečeného korpusu rozotrieme náplň a dáme piecť dozlatista na 180 stupňov cca 35 minút.
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame