SEZAMOVÉ BAGETKY
Sú robené s použitím sezamovej múky a sú aj obalené v sezamových semienkach. Prvý krát som skúsila pečivko obaliť do semienok a viac menej držia. Mohla som zmiešať čierne semienka s bielymi, aby to nevyzeralo tak čierne, ale to mi trklo, až keď boli upečené. Každopádne je to len chybička krásy a chuť to neovplyvní.
Recept na 12ks:
Kvások: 50g Mix per pane integrale, 1čl cukru, 30g čerstvého droždia, 100ml vlažnej vody
Cesto: kvások, 500 g Mix per pane integrale, 150g sezamovej múky, 2PL psyllia vopred zamočeného do 200ml vody, 2čl soli, 400 ml vlažnej vody , 2 PL sezamových semienok, 40g rozpustenej bravčovej masti
Obalenie: sezamové semienka
Cesto necháme vykysnúť, kým zdvojnásobí objem. Potom ho rozdelíme na 12ks, každý kus ešte rukami premiesime a vytvarujeme bagetku. Podsypávame múkou len minimálne. Bagetky postriekame vodou, narežeme a obalíme v sezamových semienkach, dáme podkysnúť, kým sa nahreje rúra. Dáme ich piecť 10 minút na 250 stupňoch so záparou, potom 15 minút bez zápary na 200 stupňoch.
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame