TARHOŇOVÉ RIZOTO SO ŠAMPIŇÓNMI A PARADAJKAMI
Recept:
200g bezlepkovej tarhone ( ja som použila značku Barbara od Bezlepkosvet ), 2 menšie cibule, 3 strúčiky cesnaku, 250g šampiňónov,
1 konzerva krájaných paradajok, 100ml pasírovaných paradajok, 250ml vody, bazalka, oregano, soľ, olivový olej.
Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme na menšie kusy nakrájané šampiňóny a opekáme asi 2 minúty, pridáme tarhoňu a chvíľu opečieme. Zalejeme to paradajkami z konzervy, pasírovanými paradajkami, vodou, pridáme bylinky a soľ a zakryté varíme, kým sa odparí prebytočná voda (treba dávať pozor, aby to zospodu neprihorelo). Skontrolujeme, či je tarhoňa uvarená do polomäkka, ak áno, stiahneme zo sporáka a necháme to dojsť zakryté asi 15 - 20 minút. Ak je ešte tvrdá, pridáme 50ml vody, povaríme ešte chvíľu a až potom necháme dojsť.
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame