PREPRAVA NAD 20€ ZADARMO

TROJUHOLNÍKY S NIVOU A MEDVEDÍM CESNAKOM

Recept: 
 
Kvások: 50g Mix per pane, 1čl kryštálového cukru, 15g čerstvého droždia, 130ml vlažného mlieka
 
Cesto: kvások, 300g Mix per pane, 1PL psyllia vopred zamočeného v 100ml vody, 80 - 100g zemiakov (uvariť a najemno nastrúhať), 1vajce, 1čl soli, 100g kyslej smotany s obsahom tuku 16%, 70ml olivového oleja
Náplň: 80 -100 g nasekaného medvedieho cesnaku, 30ml olivového oleja , 1/4 čl soli, 100g nivy
 
Cesto necháme vykysnúť, vznikne veľmi lepivé cesto. Po vykysnutí ho na pomúčenej podložke ešte premiesime. Ak chceme menšie trojuholníky, treba rozdeliť cesto na 2 časti, ak väčšie slimáky tak ho necháme celé. Na pomúčenej podložke ho vyvaľkáme na hrúbku 0,5cm (v prípade 1 cesta rozmer cca 50x40cm). Často podsypávame múkou, aby sa neprilepilo o podložku. Potrieme ho olivovým olejom, ktorý sme si vopred zmiešali so soľou. Na cesto nasypeme nasekaný medvedí cesnak a naň nastrúhame nivu. Cesto zrolujeme, uložíme spojom dole a nakrájame našikmo na trojuholníky. Ak robíme väčšie slimáky, ukladáme ich na plech blízko seba, bez veľkých medzier, lebo pri pečení majú tendenciu sa prevaliť nabok. Menšie trojuholníky držia. Necháme ich podkysnúť, kým sa nahreje rúra. Potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka, posypeme sezamom a pečieme na 180 stupňoch dozlatista, cca 25 minút (prvých 10 minút so záparou).
 
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame