PREPRAVA NAD 30€ ZADARMO » Vážení zákazníci tento rok posledné objednávky odosielame 19.12.2025. Následne do 6.1.2026 čerpáme dovolenku. Po tomto termíne sa budeme na Vás opäť tešiť. Váš bezlepkosvet.sk

VEĽKONOČNÝ MEDOVÝ KRÉMEŠ

Tento zákusok patrí medzi moje obľúbené, milujem kombináciu medového korpusu, vanilkového krému a šľahačky. Naposledy som ho však robila pred 2 rokmi, takže už bolo načase si ho upiecť. Tentokrát som ho urobila s múkou od Nutrifree, ktorá je určená na krehké cestá a bola to správna voľba, koláčik nieje veľmi krehký a neláme sa. Navrch som z cukru urobila tvar zajačika či kuriatka, aby mal zákusok Veľkonočný vzhľad. Pri jeho robení však treba myslieť na to, že potrebuje 1 deň zmäknúť na to, aby bol dokonalý, takže treba mať pevnú vôľu, aby ste sa naň hneď nevrhli.

 
Recept na cca 14 -18ks: 
Cesto: 240g múky Mix per Pasta Frolla od Nutrifree, 95g preosiateho práškového cukru, 45g masla izbovej teploty, 30g medu, 1 vajce, 1 žĺtok, 1menšiu čl sódy bikarbóny. Zo surovín vymiesime cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme ho schladiť do chladničky na 1-2h. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 3mm a vykrajujeme kolieska s priemerom cca 6-6,5cm. Pečieme na 200 stupňoch do svetloružova cca 5 - 8 minút, nesmú byť tmavé.
 
Krém: z 350ml mlieka, 1 vanilkového pudingového prášku, 30g kryštálového cukru a 1 vanilínového cukru uvaríme puding. Po uvarení ho zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho prešľaháme a vyšľaháme ho so 125g zmäknutého masla. 
 
Šľahačka: 250ml smotany na šľahanie s obsahom tuku 33% alebo 40% vyšľaháme na tuhú šľahačku, podľa chute môžeme osladiť, ja nezvyknem sladiť.
 
Kolieska necháme po upečení vychladnúť, pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou ich naplníme krémom a šľahačkou, prikryjeme druhým kolieskom a vrch posypeme práškovým cukrom. Dáme schladiť do chladničky do druhého dňa.
 
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame