PREPRAVA NAD 20€ ZADARMO

VEĽKONOČNÝ MEDOVÝ KRÉMEŠ

Tento zákusok patrí medzi moje obľúbené, milujem kombináciu medového korpusu, vanilkového krému a šľahačky. Naposledy som ho však robila pred 2 rokmi, takže už bolo načase si ho upiecť. Tentokrát som ho urobila s múkou od Nutrifree, ktorá je určená na krehké cestá a bola to správna voľba, koláčik nieje veľmi krehký a neláme sa. Navrch som z cukru urobila tvar zajačika či kuriatka, aby mal zákusok Veľkonočný vzhľad. Pri jeho robení však treba myslieť na to, že potrebuje 1 deň zmäknúť na to, aby bol dokonalý, takže treba mať pevnú vôľu, aby ste sa naň hneď nevrhli.

 
Recept na cca 14 -18ks: 
Cesto: 240g múky Mix per Pasta Frolla od Nutrifree, 95g preosiateho práškového cukru, 45g masla izbovej teploty, 30g medu, 1 vajce, 1 žĺtok, 1menšiu čl sódy bikarbóny. Zo surovín vymiesime cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme ho schladiť do chladničky na 1-2h. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 3mm a vykrajujeme kolieska s priemerom cca 6-6,5cm. Pečieme na 200 stupňoch do svetloružova cca 5 - 8 minút, nesmú byť tmavé.
 
Krém: z 350ml mlieka, 1 vanilkového pudingového prášku, 30g kryštálového cukru a 1 vanilínového cukru uvaríme puding. Po uvarení ho zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho prešľaháme a vyšľaháme ho so 125g zmäknutého masla. 
 
Šľahačka: 250ml smotany na šľahanie s obsahom tuku 33% alebo 40% vyšľaháme na tuhú šľahačku, podľa chute môžeme osladiť, ja nezvyknem sladiť.
 
Kolieska necháme po upečení vychladnúť, pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou ich naplníme krémom a šľahačkou, prikryjeme druhým kolieskom a vrch posypeme práškovým cukrom. Dáme schladiť do chladničky do druhého dňa.
 
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame