PREPRAVA NAD 20€ ZADARMO

ZAPEKANÉ GNOCCHI so syrom, smotanou a slaninou

Recept: 
Cesto na gnocchi (cca 4 porcie):
750 - 800g zemiakov (uvariť a najemno nastrúhať), 250 - 270g univerzálnej múky Farina Multiuso od Nutrifree, 1 väčšie vajce, 1čl soli. Zo surovín vymiesime cesto, rozdelíme ho na viac častí, z každej časti ušúlame tenký valec, z ktorého odkrajujeme asi 2cm kúsky. Ak chceme vrúbkovaný vzor, tak každý kúsok otlačíme vidličkou. Varíme vo vode, kým vyplávajú na povrch, skontrolujeme, či sú uvarené, prípadne dovaríme a následne scedíme. 
Suroviny k zapekaniu: 250ml smotany na šľahanie, 1 vajce, 250g strúhaného syra (ja som dala grana padano), bylinky (tymián, pažítka, bazalka), 2 strúčiky cesnaku, 1/4čl soli, 300g slaniny.
 
Slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Spolu s výpekom ju zmiešame s uvarenými gnocchami . Zmiešame smotanu, vajce, 100g strúhaného syra, bylinky, pretlačený cesnak a soľ. Do zapekacej misy dáme gnocchi so slaninou, zalejeme ich smotanovou zmesou, zasypeme zvyšným syrom a dáme piecť na 200 stupňov dozlatista (cca 30 minút). Pokiaľ chceme mať syr len roztečený, bez kôrky, treba ním posypať gnocchi 5 - 10minút pred koncom pečenia, nie od začiatku pečenia.
 
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame