ZEMIAKOVÝ CHLIEB S MEDVEDÍM CESNAKOM
Recept:
Kvások : 50g Mix per pane integrale, polovica kocky droždia, 100ml vlažnej vody, 1 čl cukru
Cesto: kvások, 200g Mix per pane integrale, 250g Mix per pane, 120g zemiakov (uvariť, najemno nastrúhať), 1 PL psyllia + 200 ml vody vopred zamočiť, 1,5 čl soli, 180g acidofilného mlieka s obsahom tuku 3,6%, 100g nasekaného medvedieho cesnaku, 4PL olivového oleja
Necháme vykysnúť, pokiaľ cesto zdvojnásobí objem. Je veľmi lepivé, po vykysnutí ho premiesime na dostatočne pomúčenej podložke, snažíme sa nedostať do cesta príliš veľa múky, lebo chlieb sa v tom prípade nepodarí. Pomáhame si radšej pomúčenou stierkou. Vytvarujeme bochník a kým sa nahreje rúra, necháme ho podkysnúť. Pred pečením ho potrieme vodou a narežeme.
Pečenie : prvých 15 minút so záparou na 230 stupňoch, potom vybrať záparu, teplotu znížiť na 200 stupňov a dopiecť 35 - 40 minút.
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame