PREPRAVA NAD 30€ ZADARMO

ZEMIAKOVÝ CHLIEB SO PŠENOVOU A CIROKOVOU MÚKOU

Obe tieto múky vynikajú vysokým obsahom železa, horčíka, vlákniny a bielkovín, pšenová navyše pôsobí zásadito.

Ak si tieto múky primiešate ku klasickej škrobovej bezlepkovej múke, tak vznikne zdravší chlebík. 
 
Recept na 2 menšie chlebíky: 
 
Kvások: 50g Mix per pane od Nutrifree, 1čl cukru, 30g čerstvého droždia, 100ml vlažnej vody
 
Cesto: kvások, 450g Mix per pane, 100g pšenovej múky, 100g cirokovej múky , 2 PL psyllia vopred zamočeného do 200ml vody, 200g zemiakov (uvariť a najemno nastrúhať), 2,5 čl soli, 3 PL semienok (chia, ľanové, sezamové), 350 ml vody, 40g roztopenej bravčovej masti
 
Cesto necháme vykysnúť, kým zdvojnásobí objem, potom ho rozdelíme na 2 časti, každú časť ešte rukou premiesime a vytvarujeme si 2 chleby. Necháme ich podkysnúť, kým sa nahreje rúra. Potrieme ich vodou, narežeme a dáme piecť. 
Pečenie: 15 minút so záparou na 250 stupňoch, potom vybrať záparu, teplotu znížiť na 200 a dopiecť 35 minút.
 
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame