PREPRAVA NAD 20€ ZADARMO

BAGETKY S BAMBUSOVOU MÚKOU

Poznáte múku z bambusových vlákien? Ide o zdravú rastlinnú vlákninu, vďaka ktorej by malo byť pečivo po upečení chrumkavejšie. Využíva sa aj v bezlepkovom pečení - zlepšuje spracovateľnosť cesta, ktoré by sa malo menej trhať a lámať. Múka na seba dobre viaže vodu, zväčšuje svoj objem a spomaľuje vstrebávanie sacharidov, čiže je vhodná aj pri redukčnej diéte alebo pre diabetikov. Ja som ju pridala do cesta a upiekla som bagetky. Chrumkavejšie moc niesú, predpokladám, že je to aj vplyvom psyllia, zato pri pečení krásne narástli.

 
Recept na 12ks: 
Kvások: 50g Mix per pane integrale, 1 čl kryštálového cukru, 30g čerstvého droždia, 100ml vlažnej vody
Cesto: kvások, 550g Mix per pane integrale, 90g múky z bambusových vlákien, 2 PL psyllia + 200ml vody vopred zamočit, 2čl soli, 3 PL chia semienok, 500 až 510 ml vody, 40g roztopenej bravčovej masti
Pečenie: 10 minút so záparou na 250 stupňoch, potom znížiť teplotu na 200, vybrať záparu a dopiecť 15 minút.
 
Bezlepkové mňamky od Alenky na facebooku alebo Instagrame