CHIA CHLIEB S ĽANOVOU A KONOPNOU MÚKOU
Recept:
Kvások: 50g Mix per pane integrale, 1čl kryštálového cukru, 100ml vlažnej vody, 30g čerstvého droždia
Cesto: kvások, 500g Mix per pane integrale, 70g ľanovej múky zo žltého ľanu, 30g konopnej múky, 1,5čl soli, 80g chia semienok + 400ml vody 1h vopred zamočiť, 2PL ľanových semienok, 180g bieleho jogurtu, 120 ml vody na doliatie, 30g roztopenej bravčovej masti
Cesto necháme vykysnúť, kým zdvojnásobí objem. Potom ho na pomúčenej podložke premiesime, vytvarujeme chlieb a necháme podkysnúť, kým sa nahreje rúra. Potrieme ho vodou, narežeme a dáme piecť na 250 stupňov na 15 minút so záparou, potom záparu vyberieme, znížime teplotu na 200 a dopečieme 35 - 40 minút.
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame