CHLIEB SO PŠENOVOU MÚKOU
Pšeno je bezlepková obilnina a vyrába sa lúpaním prosa a patrí medzi veľmi výživné bezlepkové plodiny, vyniká predovšetkým vysokým obsahom železa - po maku je jeho druhým najlepším zdrojom v rastlinnej strave.
Recept:
Kvások : 100ml vlažnej vody, 30g čerstvého droždia, 1 čl cukru, 50g Mix per pane
Cesto: kvások, 500g Mix per pane, 150g pšenovej múky, 2PL psyllia vopred zamočiť do 200ml vody, 2 čl soli, 300 ml vody na doliatie, 3 PL semienok (ľanové, chia, slnečnicové), 40g roztopenej bravčovej masti.
Pečenie : 15 minút na 250 stupňoch so záparou, následne vybrať záparu, znížiť teplotu na 200 stupňov a dopiecť 35 minút.
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame