CISÁRSKY TVAROHOVÝ KOLÁČ
CISÁRSKY TVAROHOVÝ KOLÁČ . Recept na tento koláč som našla na internete, s titulkou "koláč, ktorý pobláznil celý svet", bola to lepková verzia. Zaujal ma jednoduchou prípravou a vizuálne tým, že sa z tvarohu urobí mriežka. Tak som neváhala a nechala sa poblázniť . Prerobila som ho na bezlepkový a trošku inovovala s , aby bol 'luxusnejší', keď už to má byť cisársky koláč . A je naozaj výborný .
Recept (priemer formy 29cm):
Korpus: 3 vajcia, 120g kryštálového cukru, 1ks vanilínového cukru, štipka soli, 260g múky Mix per dolci od Nutrifree, 120ml oleja, 70 ml mlieka, 8g kypriaceho prášku do pečiva. Vajcia vyšlaháme s cukrami, potom zašľaháme ostatné suroviny. Cesto vylejeme do okrúhlej formy na pečenie, ktorú sme vymazali a vysypali múkou.
Náplň: 500g hrudkovitého tvarohu ( ideálne tučného), 1 veľké vajce, 3 PL kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, nastrúhaná citrónová kôra (z 1 citróna), 1 PL citrónovej šťavy a 1ks citrónového pudingového prášku (ja som použila premium puding lemongrass od Dr. Oetkera). Všetko spolu vyšľaháme a čiastočne rozmixujeme, aby sme zjemnili hrudky ( môže sa aj úplne rozmixovať, len pozor, aby krém netiekol). Krém dáme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na cesto do tvaru mriežky (cca 8 až 9 čiar). Dáme piecť na 180 stupňov cca 35 minút.
Autor: Bezlepkové mňamky od Alenky