PREPRAVA NAD 20€ ZADARMO

ČOKOLÁDOVO PUDINGOVÉ OSIE HNIEZDA

Kvások: 100ml vlažného mlieka, 20g čerstvého droždia, 50g múky Mix per pane od Nutrifree, 1čl cukru
 
Cesto: kvások, 350g Mix per pane, 1 veľké vajce, 70g kryštálového cukru, 1PL psyllia + 100ml vody vopred zamočiť, 1čl xantánovej gumy (3g), 90ml mlieka na doliatie, 60ml oleja
 
Náplň: 250 ml mlieka +100g kryštálového cukru + 1 čokoládový pudingový prášok + 20g kakaa uvaríme na puding. Prikryjeme ho potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Pred natieraním na cesto ho premiešame alebo prešľaháme. 
 
Čokoládová ganache: 120ml smotany na šľahanie zahrejeme pod bod varu, nesmie vrieť! Horúcou smotanou zalejeme na kúsky nalámanú čokoládu (cca 90g čokolády s obsahom kakaa 70%), necháme 5 minút postáť a vymiešame do hladkého krému, podľa chute môžeme dosladiť. Ak sa nám zdá ganache riedka, pridáme ešte čokoládu. Ganache za občasného miešania necháme vychladnúť. 
 
Ako prvú si urobíme náplň, aby stihla vychladnúť. Potom zo surovín na cesto vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí ho premiesime na pomúčenej pracovnej ploche, aby čo najmenej lepilo a vyvaľkáme ho na rozmer cca 35x40cm. Vyvaľkané cesto potrieme čokoládovou náplňou, horný okraj necháme bez náplne asi 4cm od okraja. Nakrájame na pásiky široké asi 3-3,5cm a každý pásik zrolujeme do slimáka, spoj sa snažíme zlepiť s cestom. Uložíme na plech a slimáky jemne stlačíme. Necháme ich podkysnúť asi 30minút a pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka - potierame hlavne vonkajšiu časť slimáka a spoj. Dáme piecť na 180 stupňov 10 minút so záparou, potom ju vyberieme a dopečieme cca 15 minút. Upečené osie hniezda necháme vychladnúť, vrch hniezda namočíme do čokoládovej ganache, môžeme posypať sekanými pistáciami či mandľami a necháme stuhnúť v chladničke asi hodinu.
 
Bezlepkové mňamky od Alenky na facebooku alebo Instagrame