PREPRAVA NAD 30€ ZADARMO

FOCACCIA PLNENÁ ŠUNKOU A SYROM

Tento taliansky plochý chlieb mám veľmi rada a v plnenej verzii som ho robila naposledy pred 2 rokmi, vtedy som Vám ešte nedávala recepty, takže dnes už aj s komplet receptom. Taliani by ho určite naplnili Prosciuttom, ja som zvolila trošku lacnejšiu variantu - Schwarzwaldskú šunku. Dochutený je rozmarínom a samozrejme nemôžu chýbať ani olivy. Ak máte radi klasickú foccaciu, určite vyskúšajte aj takúto plnenú , je to mňamka.

 
Recept: 
Kvások : 50g Mix per pane od Nutrifree, 1čl cukru, 100ml vlažnej vody, 20g čerstvého droždia
Cesto: kvások, 450g Mix per pane, 1,5 PL psyllia +150ml vody vopred zamočiť, 1čl soli, 1čl xantánovej gumy (3g), nasekaný rozmarín, 220ml vody, 6 PL olivového oleja
Náplň: 150g natenko nakrájanej Schwarzwaldskej šunky/Prosciutta, 150g plátkov syra typu eidam, gouda
Navrch: 1 menšia flaška olív, vetvičky rozmarínu, olivový olej na potretie
 
Cesto necháme vykysnúť, kým zdvojnásobí objem a rozdelíme ho na 2 polovice. Jednu polovicu roztlačíme rukami na naolejovaný plech na rozmer cca 28 x 20 cm, prípadne si pomôžeme valčekom. Na cesto naukladáme polovicu šunky, na ňu syr a na syr opäť šunku. Druhú polovicu cesta si vyvaľkáme približne na veľkosť foccacie a zakryjeme ňou šunku. Kraje cesta spojíme. Do vrchného cesta jemne zatlačíme olivy a rozmarín a prikryté necháme podkysnúť 30 minút. Pred pečením celú foccaciu potrieme olivovým olejom. Dáme piecť na 220 stupňov dozlatista cca 20 - 30 minút (bez zápary).
 
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame