PREPRAVA NAD 30€ ZADARMO

KYSNUTÝ KOLÁČ S HRUŠKAMI, FIGAMI, NIVOU A SLANINOU

Recept : 
Kvások : 50g Mix per pane, 1 čl cukru, 100ml vlažného mlieka, 17g čerstvého droždia
Cesto: kvások, 350g Mix per pane, 1,5 PL psyllia vopred zamočiť do 150ml vody, 1 čl soli, 120g zemiakov (uvariť a najemno nastrúhať), 
1 vajce, 50g kyslej smotany s obsahom tuku 16%, 70ml vlažného mlieka, 70ml oleja (časť možete nahradiť rozpustenou masťou zo slaniny). Cesto je redšie a lepivé. 
Náplň: 350g kyslej smotany s obsahom tuku 16%, 140g nivy, soľ podľa chuti, 150g slaniny (nakrájať na pásiky a osmažiť), 1veľká hruška (prerezať na štvrtiny, vyrezať stred s jadierkami a nakrájať na hrubšie plátky), 4 -5 fíg (nakrájať na hrubšie plátky).
 
Cesto necháme vykysnúť, kým zdvojnásobí objem a potom ho vyvaľkáme na naolejovanom plechu. Nivu pomrvíme a premiešame s kyslou smotanou. Na cesto rozotrieme smotanovo nivovú náplň, na ňu uložíme hrušky, figy a slaninu a necháme podkysnúť 20 až 30 minút, kraje cesta potrieme mliekom a dáme piecť na 200 stupňov, prvých 10 minút so záparou, potom ju vyberieme a dopečieme 20 - 25 minút.
 
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame