PREPRAVA NAD 30€ ZADARMO

MRKVOVÝ CHLIEB S KONOPNOU, ĽANOVOU a OVSENNOU MÚKOU

Recept:
 
Kvások: 100ml vlažnej vody, 1čl cukru, 50g Mix per pane integrale, 30g čerstvého droždia
 
Cesto: kvások, 500g Mix per pane integrale, 20g konopnej múky, 80g ľanovej múky, 50g bezlepkovej ovsennej múky, 2PL psyllium + 200ml vody vopred zamočiť, 2 čl soli, 250g mrkvy (ošúpať, uvariť, rozmixovať na pyré a nechať vychladnúť), 3PL semienok (chia,ľanové,sezamové), 400ml vody, 35g rozpustenej bravčovej masti
 
Cesto necháme vykysnúť, kým zdvojnásobí objem, potom ho ešte rukou premiesime a vytvarujeme si chlieb. Necháme ho podkysnúť, kým sa nahreje rúra. Potrieme ho vodou, narežeme a dáme piecť. 
Pečenie: 15 minút so záparou na 220 stupňoch, potom vybrať záparu, teplotu znížiť na 200 a dopiecť 45 minút. Počas pečenia sledovať a ak chlieb príliš tmavne, tak ho radšej počas pečenia zakryť alobalom.
 
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame