PREPRAVA NAD 20€ ZADARMO

PROTEÍNOVÉ ŽEMLE BEZ KYSNUTIA

Ak chcete zvýšiť príjem bielkovín v strave, tak si upečte tieto žemle. Použila som do nich šošovicovú a sezamovú múku, lebo tieto múky majú vysoký obsah bielkovín. A plus je v nich aj cottage cheese. Ich príprava Vám nezaberie toľko času, lebo cesto netreba nechať kysnúť. Stačí vytvarovať žemle, dať ich piecť a po upečení vychutnávať. Váhala som, či dať do cesta psyllium, keďže nie sú kysnuté, nedala som, ale nabudúce by som ho určite dala, lebo žemličky sú síce chutné, ale sú suchšie a hutnejšie v porovnaní s pečivom, v ktorom psyllium je. 

 
Recept na 6 -8ks: 
Cesto: 150g múky z červenej šošovice, 150g sezamovej múky, 300g nízkotučného cottage cheesu, 2 vajcia, 1/2 čl soli, 1balenie kypriaceho prášku do pečiva, 2PL chia semienok, 1PL olivového oleja. Odporúčam dať aj napučané psyllium. 
Posyp: ľanové a sezamové semienka 
 
Všetky suroviny spolu zmiešame, vznikne trošku lepivé cesto. Rukami namočenými vo vode vytvarujeme žemle, dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme ich semienkami. Pečieme na 180 stupňoch dozlatista cca 20 -25 minút.
 
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame