TEKVICOVÉ GNOCCHI s brokolicou, cesnakom a baby špenátom
Gnocchi: 250g tekvicového pyré z maslovej tekvice (z upečenej a rozmixovanej tekvice), 300g múky Mix per Pasta Fresca od Nutrifree, 50g najemno strúhaného syra, 1 vajce, 1čl soli, štipka muškátového orieška
Zvyšné suroviny: 1ks brokolice, 125g baby špenátu, 2 strúčiky cesnaku, nasekaný čerstvý rozmarín, sušené oregano, olivový olej, maslo, soľ, mleté čierne korenie.
Zmiešame suroviny na gnocchi a vymiesime cesto, podľa lepivosti môžeme ešte pridať múku. Rozdelíme ho na 4 časti a z každej časti ušúlame tenký valec, z ktorého odkrajujeme kúsky. Každý kúsok v ruke vyšúlame do oblého tvaru a stlačíme ho vidličkou. Gnocchi hádžeme do vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na hladinu vody, pre istotu skontrolujeme, či sú uvarené. Ak áno, scedíme ich.
Na panvici roztopíme maslo a olivový olej, pridáme rozmarín a chvíľu opekáme. Potom pridáme gnocchi a opekáme ich do zlatista. Keď začínajú chytať farbu, pridáme pretlačený cesnak a ďalej opekáme, potom pridáme nakrájanú brokolicu, ktorú sme si vopred čiastočne uvarili. Osolíme, okoreníme, posypeme oreganom, nakoniec pridáme baby špenát a necháme ho spariť.
Bezlepkové mňamky od Alenky na Facebooku alebo Instagrame